Wednesday, March 28, 2007

Κοίτα τι βγαίνει μετα απο μια σαλάτα!!

καθώς έτρωγα μια πρασσινάδα και μόλις είχα μπει και στο διαδύκτιο , λέω δεν γράφω και εγώ κάτι στο μπλοκ . Κάτι συγκεκρίμένο αν έχω; Όχι τιποτα το συγκεκριμένο δεν έχω ούτε να γράψω αλλα και τίποτα στη ζωη συγκεκριμένο αλλα ουτε και σίγουρο.Α! το μόνο σίγουρο είναι το πληκτρολόγιο και την οθόνη που έχω μπροστά μου. Αλλά να έγραφα για την οθόνη και το πληκτρολόγιο νομίζω πως δεν θα είχε και κανένα νόημα, όχι πως αυτα που θα αραδιάσω παρακάτω θα έχουν αλλά τελως πάντων.
νομοσχέδιο για την παιδεία, αέριο απο Ρωσσία, κουκουλοφόροι ασφαλίτες στους δρόμους, η υπουργός εξωτερικών στις Η.Π.Α., Σαρκοζί μπροστα, χιλιάδες νεκροί ΙΡΑΝ-ΙΡΑΚ(πάντα τα μπέρδευα), σεισμοί, έμποροι ναρκωτικών, και πολλά άλλα . Όλα αυτα γύρω μου και εγω εδω και δυο μέρες μέσα στο σπίτι, εκτός αν θεωρηθεί έξοδος η λαική. Εκτελώντας με πίστη και πειθώ τις βασικές μου ανάγκες και λέγοντας βασικές εννοώ τις πιο βασικές : εκκένωση, τροφή, νερό, ύπνος. Εδώ θα έπρεπε να συγκαταλέγεται και το σεξ , αλλά άλλο παπαευαγγέλιο αυτό. Λοιπόν όπως είπα σπίτι και πάλι σπίτι. Φανταστείτε να ακολουθούσαν και άλλοι το παράδειγμά μου ..απλη καταστροφή αποκαλείται αυτο. Καταστροφή για την κοινωνία που με περίσσια χάρη έχουμε δημιουργήσει, αλλά στην προέκταση της καταστάσεως, οικονομική καταστροφή (απο τους μικροέμπορους μέχρι τα μεγάλα μαγαζιά ή Μολς, αγγληστί). Επικοινωνιακή καταστροφή , αφου τα Μ.Μ.Ε. δεν θα είχαν τίποτα πια να προσφέρουν σε μας τους κοινούς θνητούς. Πολιτική καταστροφή, αφού αν οποιοσδήποτε απο τους πολυτάλαντους πολιτικούς μας έβγαινε για λόγο,κανείς δεν θα ήταν εκέι να τον ακούσει. Ανθρώπινη καταστροφή; Ναι μπορεί γιατί δεν θα συναντιόμασταν με άλλους ανθρώπους.
Απομόνωση.
Απο ότι καταλαβανω δεν θα ήμουνα και το καλύτερο παράδειγμα για κανέναν.
Η λύση λοιπόν ποιά είναι; Σαφώς και κανένας δεν μπορεί να δώσει κάτι το απόλυτο , μια απόλυτη λύση, εκτός και αν λύναμε μαθηματικά. Έτσι ο άνθρωπος βγήκε απο το σπίτι του για να μην επέλθουν όλες οι παραπάνω καταστροφές. Το αποτέλεσμα; Απομόνωση έξω απο το σπίτι. Εγκλεισμός όχι πλεον ανάμεσα σε 4 τοίχους αλλά στα πλαίσια , στα σύνορα μιας πόλης ή μιας χώρας.
Η ανάγκη μας για το χρήμα. Αρχικά στην προσπάθεια μας να έχουμε μια καλή ζωή (σπίτι, φαγητό, αμάξι) προσπαθούμε να βγάλουμε κάποια λεφτά , ένα μεροκάματο. Όταν όμως το μεροκάματο γίνεται ο σκοπός μας και όχι να ζήσουμε καλύτερα , σημαίνει οτι κάνουμε κάποιο λάθος ή λέμε ψέματα στους ίδιους τους εαυτούς μας. Δεν φαίνεται παράλογο , είναι παράλογο. Όταν βγαίνουν οι καλοί μας πολιτικόι να μιλήσουν και τους ακούμε, γιατί δεν καταλαβαιυμε τίποτα; Όταν δεν σκέφτεσαι να μιλήσεις σε κάποιον άνθρωπο, ασ πούμε αν έχει ώρα. Γιατί να σκεφτείς πώς θα του μιλήσεις; Όταν δημιουργούμε έναν άλλο χαρακτήρα για τον έξω κόσμο. Έναν χαρακτήρα που θα είναι σε όλα του εντάξει, δεν θα παίρνει ναρκωτικά, δεν θα πηγαίνει στις πορείες, δεν θα μιλάει πολυ γιατί αυτό μπορεί να ενοχλεί αλλά και επειδή μπορεί να τον περάσουν για τρελό. Όταν δεν μπορείς να τραγουδήσεις έξω ή να αρχίσεις να τρέχεις στο άσχετο και αυτο γιατί όλων τα μάτια θα έιναι επάνω σου. Όταν δεν μπορείς να φιληθείς ελεύθερα στον δρόμο με την σύντροφό σου γιατί πάλι κάποιοι θα σε κοιτάξουν,( το κοίταγμα δεν είναι κακό, το καχύποπτο κοίταγμα είναι άσχημο όμως).
Εκεί έξω που σιγα σιγα χάνεται και το πρώτο επίπεδο επικοινωνίας, εκεί που αν χαιρετήσεις κάποιον αγνωστο μπορέι απο το να σε βρίσει , να σε πλακώσει ή να σε κοιτάξει περιφρονητικά επειδη μάλλον θα το έχεις χάσει το μυαλουδάκι σου. Ωραία πράγματα. Η ζωή μας ένα ωραιότατο φαστ σουντ. Πάρε-Πλήρωσε. Πόλυ κοινότοπα όλα αυτα και μπορεί κάποιος να πει και πολυ γραφικά. Ναί είναι τα πιο μίζερα, κοινότοπα, μαύρα, αμπελοφιλοσοφικά, χιλιοειπωμένα, λόγια. Εδώ θα κάνω όμως την έκπληξη.ουαου!!
Σ'αυτό τον μαύρο πίνακα λοιπον, βλέπω και κάτι μικρά άσπρα στίγματα. Αυτα είμαστε εμείς που συναντιόμαστε έξω και μπορούμε να καταλάβουμε τί λέει ο ένας στον άλλον, εκεί που δεν χρειάζεται να υποκριθείς τίποτα και κανέναν. Αυτα τα γαμημένα στίγματα λοιπόν κυνηγάμε , όσοι θέλουν βέβαια.
Το σύμπερασμα; Κανένα.Και γιατι τα έγραψα όλα αυτα;Έλα ντε.Αφού τα έχουμε πει αυτα , εκτος απο εσας τους 4 κάνεις άλλος δεν θα τα διαβάσει.

3 comments:

henry mouchinaski said...

Ο admin σας πληροφορεί ότι αν συνεχίσετε να γράφεται ασυναρτησίες,8α σας παύσει από αυτό το αξιοζήλευτο σε προσέλευση αναγνωστών blog.Kατά τα άλλα,ωραίο το post.

drsmoke said...

απο ασυναρτησία άλλο τιποτα εδω στο μεγαλο μπορδελακι που ονομάζεται Αθήνα....

xermano said...

drsmoke wrote:
Η λύση λοιπόν ποιά είναι;

pig brother wrote:
Να μη γράφουμε πιωμένοι;