Tuesday, January 16, 2007

Εντοιχιζόμεθα

Τις προάλλες ήμανε (ποτέ δε χρησιμοποιούμε ρηματικό τύπο που αφήνει σεξουαλικά υπονοούμενα) στη Θεσσαλονίκη για τις διακοπές. Πάω, όχι πολύ συχνα, για να δω γονείς, "φίλους" και λοιπούς πικραμένους. Κατά την ολιγοήμερη διαμονή μου λοιπόν, εκτός από τη γενική συνέλευση σε σχολή του τμήματος θετικών επιστημών (που προτιμά να διατηρήσει την ταυτότητά της κρυφή), εξεπλάγειν αρνητικά και από ένα άλλο γεγονός το οποίο σας παραθέτω παρακάτω.

Εδώ δηλαδή: κατά τη διάρκεια απογευματινού περιπάτου, εβρισκόμενος στην περιοχή του Ποσειδωνίου κολυμβητηρίου, παρατήρησα (χωρίς μεγάλη δυσκολία) οτι ο ΙΕΡΟC ΝΑΟC ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ (μεγάλη η χάρη του) δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο λόγος: προφανώς τα κονδύλια... Εξ ου και η πινακίδα για "ενίσχυση υπέρ της ανέγερσης του ναού". Το θέαμα του σε τέτοια κατάσταση (γιαπί είναι ακόμα) ήταν σπαρακτικό, οπότε και θεώρησα χρέος μου, έκτος από την επιγραφή ΝΕΟΝ την οποία σκοπεύω να κάμω δωρεά, από το βήμα τούτο που μου παραχωρήθηκε (μου χρωστούσαν κάτι λεφτά και τα βρήκαμε έτσι, θα σας πω άλλη φορά) να κάμω ό,τι μπορώ για να αφυπνίσω τον κόσμο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: "πού είναι το ποίμνιο, αδέρφια;". Δε σας ακούω, πάρτε το μηδεν (0). Δεν είναι δυνατόν η εκκλησία να παραχωρεί το οικόπεδο σε μια τέτοια τοποθεσία (μαγαζί γωνία μιλάμε), σε μια περιοχή που ΔΕΝ έχει άλλο ναό κοντά για να προσευχηθεί ο πιστός και όλοι να περιμένουν να τελειώσει από μόνη της. Τι είναι ο ναός; Φασόλι; Δεν τον σπέρνουμε αγαπητοί, για να ανεγερθεί θέλει λεφτά. Δηλαδή είναι τόσο μεγάλη υπόθεση αντί να πας να δεις Γιάννη Βασιλείου στις Φλόγες (λέω γω τώρα...) να δώσεις εκατό ευρώ για τον ναό της γειτονιάς σου; Σκέψου το και αλλιώς ρε άνθρωπε, θες να ρίξεις μια στα γλήγορα (προσευχή). Τι θα κάνεις, θα τρέχεις στην Ανάληψη ή στον Άγιο Ελευθέριο (μεγάλη η χάρη του); Μα κάλα δουλευόμαστε τώρα; Όσο για την άλλη αστειότητα που κυκλοφορεί "γιατί δεν τα δίνει η εκκλησία, τόσα λεφτά έχει;" τι να πω; Άμα τα έδινε δεξιά κι αριστερά ρε μάστορα δε θα είχε τόσα πολλά.

Κλείνοντας, ελπίζω να μίλησα στην ψυχούλα σας μέσα. Και έναν να έπεισα κέρδος είναι. Δύο είναι ακόμα μεγαλύτερο κέρδος. Έτσι παν αυτά. Εκκλησία και λογιστική είναι έννοιες αλληλένδετες. "Κρίμας είναι ρε παιδιά, κάτι μερεμέτια μείναν απ' όξω κ μέσα να τη σωβατίσουμε και να τη βάψουμε!". Λίγο φιλότιμο θέλει και καλή καρδιά. Και μερικά ευρώ. Για το φιλόπτωχον...

1 comment:

nahames nakanamoko said...

eeeeeetsi eeeetsi....mprabo nee mou,pairneis bonus gia ton paradeiso!

mia mera o kalos 8eos 8a se antameipsei ta mala!

8a pareis osa h kainh dia8hkh anaferei,

3 arxidia omooysia k axwrista