Sunday, January 14, 2007

Και μετά την ρουκέτα...τα βλήματα

Μια μέρα μετά την πρώτη δημόσια ομολογία του προέδρου Μπούς(τη) ότι η κατάσταση στο Ιράκ δεν είναι και η καλύτερη συνοδευόμενη από την αναγγελία αποστολής επιπλέον στρατευμάτων (όσους ξενέρωσαν στην ιδέα τους έστειλε στην Σομαλία) και δυο μετά τις πρώτες πορείες της σεζόν με αφορμή την έναρξη διαλόγου για το άρθρο 16 και την παιδεία έσκασε η είδηση της ρουκέτας στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Δεν θα σχολιάσω την ουσία του χτυπήματος αυτού, ο καθένας έχει την άποψη του για την ένοπλη δράση και τον συμβολισμό αυτής της πράξης. Ακούγεται και η άποψη ότι οι δράστες ήθελαν να πετύχουν τον πρέσβη στην τουαλέτα την ώρα που βαρούσε τις πρωινές του κάτι το οποίο προσωπικά δεν πιστεύω.

Σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει ακόμη έναν πονοκέφαλο και παρουσιάζεται πλέον σαν πρωινό στην δουλειά με hangover,καλά περάσαμε αλλά ποιος δουλεύει τώρα. Ευκαιρία ψάχνουν να νομιμοποιήσουν την χρήση ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης, την “δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν αυτές οι κάμερες για λόγους ασφαλείας, πέραν των λόγων κυκλοφορίας” και να ξεφορτωθούν την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ασχέτως αν όλοι οι υπόλοιποι το θεωρούμε αυτό δεδομένο. Η ίδια η ΑΠΠΔ έχει επιβάλλει πρόστιμο στο παρελθόν στην ΕΛ.ΑΣ (το εξοντωτικό ποσό των 3.000 euro!), φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει στον τύπο με τις κάμερες σε διάφορες γωνίες λήψεως και πολλές μαρτυρίες έχουν ακουστεί και για άλλα, φορητά μέσα βιντεοσκόπησης από την αστυνομία κατά την διάρκεια διαδηλώσεων.

Για τον κύριο Λιμουτσάκο που αναφέρει ο φίλος μου ο Μούτς δεν γνωρίζω, αλλά από ότι ακούω, αυτοί που έγιναν φιλλιπινέζες είναι τα στελέχη της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας μετά τις εκλογές και γίνεται προσπάθεια να μαζευτούν οι φιλλιπινέζες για να βρουν ποιος εκτόξευσε στους αμερικανούς μια ρουκέτα κινεζικής προέλευσης αγορασμένη από την Αλβανία και να εξετάσουν πιθανή συνεργασία ξένων οργανώσεων. Λέτε να υπάρχει ιδεολογικός πυρήνας που να προσλαμβάνει αλβανούς μετανάστες για το επιχειρησιακό κομμάτι? ”Και σου είπα μαλάκες είναι αυτοί οι αλβανοί,4 μέτρα στόχο την τζαμαρία πετύχαμε!”.

Το ΠΑΣΟΚ κράζει τους Δεξιούς ότι δεν έχουν αρκετούς μπάτσους γύρω και ότι είναι ανίκανοι ενώ αυτοί συνέλαβαν την 17 Νοέμβρη μετά από 20 χρόνια και αφού ένα μέλος της έμεινε με την βόμβα στα χέρια. Σε άλλο εναλλακτικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης της ευρύτερης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς διαβάζω σενάριο ότι το χτύπημα το σκηνοθέτησαν οι ίδιοι οι αμερικανοί βασιζόμενο σε φωτογραφία που φαίνεται ή μάλλον του φαίνεται ότι η έκρηξη έγινε σε παράθυρο που βρίσκεται πίσω από το θυρεό της πρεσβείας (αμερικανοί είναι ρε φίλε όχι πόντιοι) και ακολουθεί ολόκληρη ανάλυση ρουκετολόγων για το αν μετράει περισσότερο το μέγεθος ή η τέχνικη που θα ζήλευε και ο Ευαγγελάτος. Άλλη μια φορά διαπίστωσα την έλλειψη σοβαρότητας που μαστίζει μεγάλη μερίδα ατόμων που συμμετέχουν σε forum και δικαιώνει την ενεργή απουσία μου από αυτά. Αυτό είναι όμως μια άλλη κουβέντα

Τελευταίο το KKE πάνω στο οποίο θα διαφωνήσω με τον φίλο Μουτς. Ο ρόλος του ΚΚΕ σαν κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου δεν είναι να υποστηρίζει τέτοιες μορφές δράσης. Στην αντίθετη περίπτωση φαντάσου μόνο να προσπαθεί πέρα από καταλήψεις και διαδηλώσεις, να καπελώσει και τρομοκρατικά χτυπήματα!

Πιστεύω ότι η δήλωση αυτή είναι ειλικρινής εκφράζει τον μέσο έλληνα που στην τελική ψιλό στα @@ του κιόλας αν έφαγε η αμερικάνικη πρεσβεία μια ρουκέτα και σίγορα δεν νιώθει να απειλείται από αυτό. Η εικόνα της χώρας ειδικότερα σε ότι αφορά το θέμα του τουρισμού δεν πιστεύω χάλασε διότι δεν νομίζω ότι κανένας αισθάνεται πιο ασφαλής για τουρισμό στην υπόλοιπη Ευρώπη ή στις Η.Π.Α. μετά τα χτυπήματα και τις απειλές της Αλ Καϊντα ή στην Τουρκία με τους Κούρδους. Στις Ταυλάνδες με τα τσουνάμια και τους ανώμαλους?Ε? Στην τελική που να πάει ο άλλος για διακοπές, στην Σουηδία? Οι Δαλματικές ακτές ανέβηκαν πολύ αλλά μάλλον φταίνε οι ρουμλετάδες τα μπαζούκας και όχι οι ρουκέτες, επιπλέον : Οι πιθανότητες να είσαι τουρίστας στην Ελλάδα και:

α) Να σε κλέψει ταρίφας στα λεφτά,

ή β) Να σε πατήσει ταρίφας στον δρόμο,

ή γ) Να σε κλέψει ταρίφας στα λεφτά και μετά να σε πατήσει,

ή δ) Να σε κλέψει ταβερνιάρης στον λογαριασμό,

ή ε) Να σε δηλητηριάσει ταβερνιάρης στο φαγητό,

ή στ) Να σε δηλητηριάσει ταβερνιάρης με το φαγητό του και μετά να σε κλέψει στον λογαριασμό

ή ζ) Να γίνεις τύφλα σε κανένα club και να σου ανοίξουν το κεφάλι

ή η) Όλα τα παραπάνω,

είναι περισσότερες από το να σου σκάσει καμοία μολότωφ στον δρόμο πόσο μάλλον ρουκέτα. Προτείνω μάλιστα καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού που θα αναφέρει τον δέκτη παράπλευρων απωλειών ανα τρομοκρατικό χτύπημα που πιστεύω είναι από τους χαμηλότερους ιδίως αν συνυπολογίσουμε και την συχνότητα αυτών και δεν τον αναδεικνύουμε καθόλου. Live your myth! Μόνο μην την δεις James Bond.

Τέλος θα ήθελα να κάνω μια πρόταση για την βελτίωση της ασφάλειας της πρεσβείας της Αμερικής στην Αθήνα. Προτείνω να απομακρυνθούν τα αντιαισθητικά τσιμεντένια οδοφράγματα και να αντικατασταθούν από ζαρντινιέρες που θα φροντίζουν οι ειδικοί φρουροί. Θα προσφέρουν ένα ωραίο θέαμα πρασίνου που όλοι μας έχουμε ανάγκη στις ελληνικές πόλεις και παράλληλα θα μπορούν να παίζουν ενεργό και καθοριστικό ρόλο στην σύλληψη (εν δυνάμει) τρομοκρατών όπως αποδείχτηκε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη.

Καλό ξημέρωμα και καλή τύχη ;)

No comments: