Friday, February 16, 2007

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ....ΤΟ ΑΕΡΙΚΟ....

Αυτό θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει κείμενο εσωτερικής κάυσεως , εξάλλου σε blog γράφουμε οπότε 5-6 φίλοι να το διαβασουν και καλα θα είναι.(Ματαιότητα των Blogs-αλλα αυτο είναι ένα αλλο θέμα για πιο μετά).

Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου.Στέκι μεταναστών.Αυτο απο μόνο του αποτελεί μια πολιτική πράξη,όχι μονο των διοργανωτών και του συγκροτήματος αλλα και όσων πήγαν εκεί να ενισχύσουν αυτην την προσπάθεια του στεκίου και δεν πήγαν μόνο και μόνο για τον Θανάση.
Προσωπική μου γνώμη πολλα απο τα τραγούδια του βάρδου είναι πολιτικά με την ουσιαστική έννοια του πολιτικού και δεν χρειάζεται να σπάνε κιθάρες ουτε να πλακώνονται σε εξτατικούς ρυθμούς κάποια 19χρόνα και να νομίζουν οτι ακούγοντας μόνο punk, πίνοντας 7890 μπύρες και 3546 μπάφους αντιτίθενται στο σύστημα. Καλή η punk, καλές οι μπύρες, γαμάτοι οι μπάφοι,αλλά...ναι εδω μπαίνει ενα αλλά και σαυτο το, προσθήθεται ο στίχος του τραγουδιου του Θανάση απο το Αερικό (γιατι σαυτο ανεφέρθηκες filie) ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΧΤΙΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΟΛΟ ΘΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ-και συμπληρώνουν οι ακροατές-ΤΑ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ-.....προς αποφυφην παρεξήγησης...δεν εννοώ οτι ο φιλιος Ο Henry δεν αποδέχεται αυτο το σύνθημα , η διαφορα μας έγκειται στο οτι εγω βρήκα να ταιρίαζουν τα συνθήματα γιατί αποδέχομαι τον Παπακ. και ως <<πολιτικό>> σύνθέτη.
Και ναι συμφωνώ οτι οι εποχές που τρώγανε παπαρούνες και ξαπλώνανε στα γρασίδια γιατι αυτο νομίζανε (και καλα κάνανε-άλλες εποχές) πως είναι το όπλο τους στην τότε προπαγάνδα και στο τότε πολιτικό σύστημα , τελείωσαν.Δεν τελείωσε η εποχή όμως που σου γαμανε το όνειρο και εμέις τους αφήνουμε ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ(απο το τραγούδι Όνειρο).
Και κάτι τελευταίο και λίγο ανευ ουσίας.Δεν νομίζω οτι αισθάνθηκε αμήχανα μπροστά στο άκουσμα των συνθημάτων αλλα μπροστα στην μεγάλη προσέλευση του κοινού.
Και βεβαίως δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να γίνουμε γραφικοί (βλέπε ΚΝΙΤΕΣ) που καπνίζοντας ΑΣΣΟ άφιλτρο,πουλώντας κουπόνια της Κ.Ν.Ε.,και παραφιλολογώντας για το Αριστερο κίνημα απο της απαρχές του κόσμου( ????) μέχρι σήμερα θεωρούν οτι κάτι αρχίζει να συμβαίνει....Οχι πρέπει να κοιτάξουμε , επιτέλους μπροστα και να δούμε καταμάτα το τί συμβαίνει να εκφραστούμε κατάλληλα. ((((δεν υπάρχει ,πρέπει, οπότε μπορεί σαυτο το τελευταίο να μου πει κάποιος ..τι μαλακίες λές;;))))



Υ.Σ. 1.Είναι να μην παρασύρθεις για σύνθημα οταν ακούς το Αερικο απο μία ομάδα γύναικών της Βουλγαρίας να το τραγουδάνε στα Ελληνικά;

No comments: